ΜΗΝ ΓΙΝΕΙΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ

(23.10.2019) Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξεκίνησε την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου μια επιχείρηση εισβολής στη βόρεια Συρία.

Αυτή η εισβολή είναι μια απόπειρα να καταστραφούν τα πολιτικά, πολιτισμικά και οικονομικά δικαιώματα των Κούρδων της Συρίας.

Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι η πρώτη και κύρια στρατιωτική δύναμη αυτής της εισβολής, υποστηριζόμενες σε δεύτερο βαθμό από συμμορίες ισλαμιστών, που μάχονται από κοινού υπό το όνομα του "Συριακού Εθνικού Στρατού".

Με αυτή την απόπειρα εισβολής ο Τετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θέλοντας αφ’ενός να εξαφανίσει τους Κούρδους και αφ’ετέρου να ανοίξει το πεδίο στον ISIS, προετοιμάζει το περιβάλλον.

Αυτός είναι ένας πόλεμος παράνομος, που έρχεται σε αντίθεση με τις διεθνείς συμβάσεις.

Ως αντιρρησίες συνείδησης και αρνητές του πολέμου, είμαστε ενάντια στην εισβολή και την κατοχή στη βόρεια Συρία.

Δεν θα συμμετάσχουμε στην εισβολή και καλούμε όλους και όλες να πάρουν θέση ενάντια σε αυτή την επιχείρηση εθνοκάθαρσης!

Εκείνοι που παίρνουν τις αποφάσεις για την εισβολή και την κατοχή, όσοι συμμετέχουν σε αυτή και αυτοί που προσφέρουν την υποστήριξή τους πρέπει να γνωρίζουν ότι διαπράττουν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Σε όλους τους εμπλεκόμενους στην κατοχή, ενεργούς και θιασώτες, έχουμε να πούμε τα εξής:

Σταματήστε να αποτελείτε κομμάτι αυτής της κατοχής!

Καλούμε το τουρκικό κράτος να καταργήσει υποχρεωτική στρατιωτική θητεία και να αναγνωρίσει το δικαίωμα στην αντίρρηση συνείδησης.

Καλούμε επίσης τα συμβαλλόμενα κράτη της σύμβασης του Δουβλίνου να προστατεύσουν τους αντιρρησίες συνείδησης και τους λιποτάκτες που έχουν ζητήσει και πρόκειται να ζητήσουν άσυλο!

Τερματίστε την κατοχή και φέρτε την ειρήνη!

Αρνήσου, αντιστάσου, πες όχι, ΜΗΝ ΠΑΣ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ!

 

Halil Savda, Beran Mehmet İşçi, Cemil Özdemir,  Ercan Jan Aktaş